top of page

AGENDA PUBLIEKSACTIVITEITEN

Zaterdag 6 juli 2024 9-12 uur:  Zonnekijkdag op het Pozzosplein in Halle, tijdens de markt.  Kijken door zonnekijkers met veilige professionele filters naar de zonnevlekken op de Zonneschijf. Enkel als de Zon schijnt. Er is geen vervangprogramma voorzien.

Zondag 7 juli 2024 14-17 uur: Zonnekijkdag op het stationsplein van Halle.  Kijken door H-alpha zonnekijkers naar de protuberansen op de Zon. Enkel als de Zon schijnt. Er is geen vervangprogramma voorzien.

Zaterdag 12 oktober 2024 20-23 uur: Focus op de planeet Saturnus op de Hogebermweg in Halle.  Kijken door planetenkijkers naar Saturnus en zijn ringen. Enkel bij helder weer.  Er is geen vervangprogramma voorzien.

Zaterdag 7 december 2024 20-23 uur: Focus op de planeet Jupiter op de Hogebermweg in Halle.  Kijken door planetenkijkers naar Jupiter en zijn manen. Enkel bij helder weer.  Er is geen vervangprogramma voorzien.

Onder voorbehoud van de onzekere voorspellingen mogen we hopen dat de komeet C/2003 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) ons in oktober een prachtig schouwspel zal bieden.  In dat gevallen lassen we een extra waarnemingsactiviteit in.

Onze activiteiten zijn gratis en kindvriendelijk.

Op 8 april 2024 is er een totale zonsverduistering in Noord-Amerika.  Deze is bij ons helaas niet te zien.  Onze Mercurius- vlag zal alvast wapperen in Texas.  Je kan de zonsverduistering volgen op https://science.nasa.gov/eclipses/future-eclipses/eclipse-2024/where-when/

bottom of page